Herfstkost van Noorse witte heilbot
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
50 g witte bloem
2 eieren, losgeklopt met een beetje water
paneermeel
olie
pepermolen
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met vers gemalen peper.
- Bestrooi ze met peper.
- Paneer de vis door ze eerst door de bloem te halen, dan door de eieren en
vervolgens door het paneermeel.
- Bak de filets 3 – 5 minuten aan elke kant.
Tip: Bij dit gerecht passen stevige groentes zoals bonen, gefruite uiten en gestoofde tomaten met tijm en knoflook. Ook een aardappelpuree gemengd met gestoofde selderij is er lekker bij.
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kerriepannetje met scampi
Zalm uit een potje
Gefrituurde visballetjes
Viscurry met zeewolf
Moules marinières