Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Herfstkost van Noorse witte heilbot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 filets 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
50 g witte bloem
2 eieren, losgeklopt met een beetje water
paneermeel
olie
pepermolen

Bereiden


  1. Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
  2. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Bestrooi ze met vers gemalen peper.
  4. Bestrooi ze met peper.
  5. Paneer de vis door ze eerst door de bloem te halen, dan door de eieren en
    vervolgens door het paneermeel.
  6. Bak de filets 3 – 5 minuten aan elke kant.

Tip: Bij dit gerecht passen stevige groentes zoals bonen, gefruite uiten en gestoofde tomaten met tijm en knoflook. Ook een aardappelpuree gemengd met gestoofde selderij is er lekker bij.

Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roodbaarsfilet (Sébaste) Oriental (4 pers)
Fisherman's pie
Ikan pangang(geroosterde makreel)
Tournedos van zalm & kabeljauw
Biscuit van grijze garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes